10.05.2019

„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата с концерт на група „Сигнал“

„Коалиция за България“ отбеляза Деня на Европа и Деня на победата с концерт на група „Сигнал“.

Румен Петков – председател на Коалиция за България: Да запазим небето си синьо, да запазя небето си чисто – искам да благодаря на такива български музиканти като Данчо Караджов и група Сигнал, че имат доблестта, достойнството и силата да носят идеята за мир в годините, а тази идея за мир днес в Европа трябва да я наложим с бюлетината на коалиция за България с номер 10.

Председателят на Коалиция за България изтъкна, че листата е съставена от една силна интелектуално-мощна група кандидати за евродепутати. И допълни, че днес основната тема на българското общество е тази, която и Коалиция за България предлага – мир, сигурност, просперитет за всички държави и граждани.

Проф. Боян Дуранкев – водач на листата на Коалиция за България за ЕП: Ние сме сигнал, много сериозен сигнал към българските граждани за една почтена, чиста и наистина модерна политика, политика в ЕС.

Според президента Георги Първанов Европа може да бъде силна, тогава когато не е срещу Русия. Той призова да се върне диалогът и тонът на разбирателство.

Георги Първанов – президент на Република България (2002-2012г.): Няма как да преодолеем и тероризма и другите световни предизвикателства, ако го няма това взаимодействие. Ние сме носители на антивоенната идея. Ние сме антивоенната коалиция на България. Да живее България!