24.04.2019

Андрей Слабаков: Искам да вкарам един закон за неграмотните и малограмотни в ЕС

Познавам се от много години с Краси Каракачанов. Идеите, които имат те, са много близки до това, което аз от много години говоря, така Андрей Слабаков аргументира решението си да се включи в листата на ВМРО за европейските избори. Режисьорът гостува в предаването „Още от деня“.

Андрей Слабаков: Аз първо много искам да се преборя, ако мога да вкарам един закон за неграмотните и малограмотни в Европейския съюз, това на някои хора ще им изглежда маловажно и странно. Закон за това всички родители, които не пращат децата си на училище, да влязат в затвора, взимат им се правата родителските, децата се дават на приемни семейства. Това да се реши в целия Европейски съюз, защото това са едни гнезда организирана престъпност, децата, които стават на 18 г. не могат да четат и да пишат и трябва да израстнат в някакви нормални семейства. С това трябва да се преборим, защото това са потенциалните престъпници и терористи и това са милиони. Има цели квартали в Брюксел, където не е влизала полиция от години.

Той е на мнение, че ако се преборим с неграмотността, битовата престъпност ще намалее поне със 70%.

Андрей Слабаков: Аз това деление на семейства – леви, десни и централни семейства, не го разбирам. Мисля, че това е абсурд. Когато става за европейски парламент, там всички имаме една партия – тя се казва България, ние работим за българските граждани. Всички тези групи трябва да забравят, че са части от някакви семейства и да работят за българските граждани.

Ако нещо ощетява интересите на България, всички депутати като един трябва да бъдат против този закон, категоричен бе той.

Вижте целия разговор във видеото.