26.05.2019

Ангел Джамбазки: Предстои ни много работа

Предизборният щаб на ВМРО даде пресконференция, след като стана ясно, че те са четвърти на евровота. Ангел Джамбазки влиза със сигурност. Интригата е ще вкарат ли воеводите втори представител в Европейския парламент.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи кампанията като изключително трудна заради нападките над тях. Той благодари на 8-те процента, които не са се поддали на клеветите и са ги подкрепили. Според него ЕП ще се промени след тези избори. Традиционната ляво-дясна коалиция, която много години управляваше Европа, вероятно няма да има мнозинство. Каракачанов е на мнение, че трябва да се търси друго решение на онези проблеми, които задълбочават – с идентичността на европейските държави, нелегалната имиграция, двойните стандарти, егоизмът и двуличието по отношение на държави като България, Румъния, Унгария, Полша.

Ангел Джамбазки: Предстоят ни много нови задачи – и в сферата на автомобилна транспорт, и при производителите на торове и химикали, българската енергетика. Това са все теми, които трябва да бъдат защитавани. Трябва да бъде защитавана и темата за правата на българите, нашите братя извън територията на отечеството ни.