28.05.2019

Атанас Атанасов: Ние направихме пробив

„Демократична България“ е ново политическо обединение, което се яви за пръв път на избори. Фактически „Демократична България“ е пробивът на тези избори. Даже президентът го каза, представете си“, каза в студиото на „Още от деня“ ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“, лидер на ДСБ.

Той обясни, че по време на тази кампания се е видяло, че „Демократична България“ е много добре работеща конструкция. Според него всички хора в листата им заслужават да се евродепутати и е уверен, че в близко бъдеще те ще заемат други позиции в българската политика.

Атанас Атанасов: Ние трябва да бъдем доволни от всяко едно признание, защото ние направихме пробив. „Демократична България“ е единствената политическа сила, която е извън парламент, която не участваше в изборните администрации, която нямаше субсидия, и срещу която се водеше злостна кампания.

Той каза, че са доволни от това, че свободните хора са подкрепили „Демократична България“. От партията претендират да са извънпарламентарната опозиция и смятат, че това се е доказало на тези избори.

Атанас Атанасов: СДС си отиде на естественото място. Те много отдавна искаха да бъдат част от властта.

Отношението към властта е това, което отличава „Демократична България“ от СДС, обясни Атанасов. Според него между тях има „пропаст“, той като от СДС подкрепят основните политики на ГЕРБ.

Атанас Атанасов: В ЕНП имат нужда да чуят различен глас от този, който е на ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото!