15.04.2019

Димитър Данчев: Младите в БСП получиха предните места в листата за евродепутати

След дълги дебати и индивидуално гласуване Националният съвет на БСП подреди листата на кандидатите за евровота. В списъка, предложен от Корнелия Нинова, не беше включен Сергей Станишев. Пленумът бламира лидера си и пренареди листата.

В Сутрешния блок на БНТ депутатът от ПГ на Коалиция за България Димитър Данчев, който е и кандидат за евродепутат от левицата, подчерта, че лидерът на партията не е бламиран. „Целта на г-жа Нинова е победа, а не толкова постигане на вътрешнопартиен комфорт или налагане на някакво еднолично решение“, каза той.

Димитър Данчев защити листата на лидера на БСП, като посочи че тя е логична като представителство на отделните региони, така и на различни типове личности в тази листа. След окончателното гласуване на листата на пленума се разбра, че младите хора в БСП показаха, че имат подкрепа и получиха по-добри места от тези, които им бяха отредени, заяви Данчев.

„В БСП цари демокрация, решенията не се взимат еднолично и в никакъв случай не говорим за вождишка партия“ – така отговори Данчев на въпрос пренареждането на листата не подсказва ли, че Нинова губи лидерското си влияние върху партията“.

Какво каза Данчев за невключването на сегашните евродепутати в листата на Нинова вижте във видеото.