27.02.2019

Искрен Веселинов: Няма да направим компромис с преференциите

ВМРО поиска да бъде наложено вето, за да се запази правото на българите да гласуват с преференции и да пренареждат листите, коментира зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

„Това е нашето условие. Ние имаме частична подкрепа на ветото, за съжаление това вето не може да се гласува частично. Продължаваме разговора помежду си, едно е сигурно – че ние няма да направим компромис с интересите на хората за преференциите”, заяви Веселинов.

ВМРО започват подготовка за самостоятелно участие на евроизборите с водач на листата Ангел Джамбазки.

Искрен Веселинов заяви, че с това решение не слагат край на „Обединени патриоти”. „Ние сме формацията, която най-много е дала за опазване на тази коалиция, правили сме максималното, вкл. сме преглъщали приятелски огън, за да се запази коалицията. Ще продължаваме да го правим. Факт е, че идват евроизбори и времето намалява. Някои от нашите партньори заявиха, че започват подготовка за самостоятелно явяване и след поредния неуспешен опит да съберем коалицията и да си говорим мисля, че това беше най-логичното решение на Изпълнителния съвет. За нас тези избори са изключително важни, те ще покажат тенденции в развитието на ЕС”.