22.04.2019

Как ВМРО се готви за Европейските избори?

В събота ВМРО регистрира в ЦИК листата си за евровота през месец май. Без изненада водач е Ангел Джамбазки, след него в листата се нареждат депутатите Юлиан Ангелов и Александър Сиди, четвърти е режисьорът Андрей Слабаков, а пети – ген. Димитър Шивиков. За целите и новата Европа говори в студиото на сутрешния блок на БНТ Ангел Джамбазки, кандидат за евродепутат от ВМРО.

Ангел Джамбазки: Пред представителите, които ще бъдат избрани, най-важните задачи са да продължат работата по темите, които са жизненоважни, невралгични за българското общество. Започваме от тези, които са свързани с доходите, говорим за справедливо споразумение по т. нар. пакети „Мобилност“, не можем да допуснем и няма да допуснем силово мачкане и фалит на хиляди фирми.

Сред другите изброени от него приоритети са България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН, „нулева миграция“, охраната на външните граници на Европейския съюз и „недопускане на промени в българските традиции“.

Ангел Джамбазки: Смислените български родолюбци, патриоти и националисти съм сигурен, че ще разпознаят нас като изразител на градивния, съзидателния национализъм и патриотизъм.

Според Джамбазки явяването в коалиция с НФСБ и Атака би било по-логично, но щом няма постижимо споразумение между другите две политически сили, е по-добре всяка от партиите да се яви отделно.

Относно конкуренцията за гласовете на „родолюбците“, той каза, че тези организации имат съвсем различен профил и определи като „турски родолюбци“ част от тях, добавяйки, че вторият в листата на коалицията около „Воля“ – Орхан Исмаилов, е „подозиран силно за връзки с турското общество и служби за сигурност“.

Вижте целия разговор във видеото.