20.04.2019

Лиляна Павлова: България е Европа

След малко повече от месец всички българи ще се изправят пред урните за европейски избори. Мнозина казват, че това не са евроизбори, а избори между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. „Изключително важно е наистина да успеем да обясним на българските граждани, на нашите избиратели всъщност защо е важно да гласуват и защо тези избори не са избори за парламент, а какво е важното значение на изборите за Европейски парламент, защо Европейският парламент е важен и че всъщност, изпращайки 17-те български представители в ЕП, ние изпращаме тези хора, които ще защитават българския интерес“, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Лиляна Павлова, депутат от ПГ на ГЕРБ.

По нейно мнение, ние трябва да изпратим достойни политици, представители на страната ни, които да познават европейските институции и механизми.

Лиляна Павлова: За нас е важно Европа да е единна и доказахме именно и през председателството, че България умее да бъде гласа за обединение, за единство и трябва да имаме самочувствието на европейци.

Според нея листата на БСП е силно антиевропейска, по-голямата част от представителите не познават добре механизмите на евроинституциите и за това се опитват да „захлупят“ европейския дебат с проблеми от вътрешнополитическо общество.

Лиляна Павлова: Ние се кандидатираме да представляваме достойно България в една институция, в която трябва да бъдем дипломати, трябва да бъдем и с твърд глас и да отстояваме някакъв интерес професионално, експертно.

Тя каза, че трябва да вярваме в държавата си, защото имаме прекрасни хора, имаме възможности. Трябва да се работи за имиджа на България, за това да се гради държавността, смята тя.

Според нея аферата с апартаментите безспорно е нанесла щети на ГЕРБ, но нанася щети и на цялата политическа система. Разликата между ГЕРБ и останалите е, че в ГЕРБ веднага са дадени оставки и прочистването ще продължи, каза тя.

Лиляна Павлова: За нас е важно да си подредим държавата. За нас е важно да се прочисти системата дори това да нанесе още щети на ГЕРБ. Готови сме да понесем тази отговорност, готови сме да платим тази цена.

Вижте целия разговор във видеото!