23.04.2019

Румен Чолаков, „Милениум клуб“: Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма

Румен Чолаков – млад юрист, който работи в Лондон и е председател на клуб „Милениум“ гостува в предаването „Още от деня“.

Той ще бъде водач на листата, с която младите българи зад граница ще участват на евроизборите. Те ще ползват регистрацията на НДСВ и Новото време.

Клубът обединява млади хора под 35 години. Той заяви:

„Да бъдеш млад не е само биологично предимство. Нашето поколение не носи бремето на социализма и прехода. Ние сме това поколение, за което тези преди нас са излизали по площадите и са се борили за свобода и демокрация, лишавали са се, за да имаме по-добро образование и възможности, а и да имаме привилегиите на членството в ЕС“.

Чолаков има желание да се върне в България. „Евроизборите за нас са началото. Ако получим доверието за платформата, която предлагаме, продължаваме напред. Ние сме носители на европейската идея, за която искаме да се борим. Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма. Аз на първо място се чувствам българин, а след това европеец, но не виждам противоречие в тези идентичности. За много от проблемите в България ние виждаме европейски решения“, допълни той.