26.05.2019

Румен Христов: Почти убеден съм, че г-н Александър Йорданов ще бъде евродепутат

Румен Христов, лидер на СДС: Големият партньор има най-голямата заслуга за това, което постигнахме ние. Смятам, че освен твърдите избиратели, които има Съюзът на демократичните сили, успяхме да придадем една по-дясна физиономия на съюза ГЕРБ-СДС и да върнем част от периферията, част от избирателите на ГЕРБ. Това е добър принос и успяхме да се поздравим с победа.

Румен Христов сподели, че е разговарял с премиера Борисов и са си честитили победата. Лидерът на СДС благодари на избирателите, че са повярвали в една системна партия, каквато е ЕНП, където отиват всички наши евродепутати.

Румен Христов, лидер на СДС: Мобилизирахме максимално електората на СДС, но ние като формация, която няма такава тежест, каквато има ГЕРБ, вероятно трудно бихме ги преборили в преференциите. Но аз съм почти убеден, че г-н Александър Йорданов ще бъде евродепутат и ще бъде добър евродепутат. Нямам съмнение в това.

Съюзът с ГЕРБ беше за евроизборите. Той беше логичен, предвид това, че става въпрос за формации-членки на ЕНП, заяви Румен Христов и подчерта, че е много радостен от факта, че този съюз успя. Относно местните избори разговорите тепърва предстоят.