02.04.2019

Румен Петков: „Коалиция за България“ тръгва към евровота с ясни политики

АБВ и още 6 партии тръгват към европейските избори през май с името „Коалиция за България“. Председателят на АБВ Румен Петков коментира в Сутрешния блок на БНТ, че БСП се е отказала от това име и претенциите ѝ към него изглеждат несериозно, а и са получили името по надлежния ред.

„Не разбирам позицията на председателя на БСП г-жа Нинова – как може да твърди, че нещо ѝ е откраднато, като то не е нейно“, отбеляза Румен Петков.

По повод обвиненията, че с името разчитат на объркване на избирателите, председателят на АБВ заяви, че не бива да бъдат подценявани избирателите. И тръгват към евровота с ясни политики. „За съжаление влизаме от скандал в скандал и за политика, за защита на българските граждани в европарламента и дума не става“, каза Петков.

Според него само „Коалиция за България“ говори за мир и че Европа се нуждае от система за сигурност, от лидерство на процеса за недопускане на процеса на надпревара във въоръжаването, процес „Хелзинки-2“. Парламентарно представените партии отказват да се включат в такъв дебат, заяви той.

Румен Петков: „Ние от „Коалиция за България“ казваме българските институции много ясно да кажат, че няма да допуснат на наша територия ядрено оръжие, че няма да се допусне разполагането на нови военни агресивни контингенти.“

Това е една от основните политики на „Коалиция за България“, подчерта председателят на АБВ.

Нежеланието на БСП да води диалог за формиране на силен ляв формат я обрича на самота, включително за предстоящите местни избори. Според Румен Петков БСП не е успяла да извлече ползи от „Апартаментгейт“ и че скъсяването на разликата с ГЕРБ се дължи на срива на партия ГЕРБ.