10.04.2019

Ст. Владимиров: КПКОНПИ доказва, че все още не може да се еманципира

„Виждаме един много добър синхрон между ГЕРБ и ДПС за това как да бъдат разпределени ръководните фактори на Районните избирателни комисии“, каза в студиото на „Още от деня“ Станислав Владимиров от БСП. По негово мнение съотношението там е трябвало да е различно. Предложението на ГЕРБ е 29 председателя и двама секретари, няма как да се случи решение без подписа на ГЕРБ. На второ място излиза Движението за права и свободи с 16 секретаря и един председател, а чак след това е БСП.

Станислав Владимиров: Няма логика в това нещо, защото според последните резултати на парламентарни избори БСП е втората политическа сила.

За него е странно мълчанието на Обединените патриоти, защото на тях са дадени 29 зам.-председателски места. По негово мнение ролята, отредена на патриотите не е на партньор в управлението.

Станислав Владимиров: БСП доказа, че извън парламента също може да бъде много ефективна по различни казуси. Ние не сме спрели да коментираме, да даваме своите позиции, да даваме своите предложения, независимо че не сме в Народното събрание. Ние нямаме място в този парламент където доста често ролята на задкулисието е доста по-голяма отколкото на това, което се случва това отпред пред всички нас.

От БСП внесоха искане за отстраняване на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Предстои да бъде дискутирано дали от партията ще се върнат в пленарна зала, за да я гласуват.

Станислав Владимиров: КПКОНПИ доказва, че за сега все още не може да се еманципира от тези, които са го избрали.

По негово мнение трябва да има работещи институции, които да не упражняват властта си субективно. За него е притеснително, че в случая водеща е била ролята на медиите, а не на съответните органи.

Станислав Владимиров: Нека държавните органи, ако имат сигнал, да проверяват всеки без значение дали той е в опозиция или е управляващ.

Според него трябва да насочим вниманието си към тези, които разпределят ресурсите, а не този, който е в опозиция.

Вижте целия разговор във видеото!