22.04.2019

Веселин Марешки​: „Воля“ ще прави референдуми за всички скъпи сделки на властта

Евроизбори и скандали. Говори заместник-председателят на НС Веселин Марешки, който е овдач на листата за евроизборите на партия „Воля“.

Веселин Марешки обърна внимание на факта, че листата на партия „Воля“ включва много интересни имена на успели хора. Той призова „да изгоним търговците от храма „България“. Депутатът смята, че неговите съпартийци са призвани да консолидират патриотичния вот, тъй като патриотите не оправдали надеждите на хората: занимавали се с продажби на българско гражданство и били забравили всички обещания, които са давали преди да стигнат до властта. Освен това евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки заедно със ортака си Николай Бареков не са били против, а са се въздържали при гласуването за Истанбулската конвенция в Европарламента.

Марешки отклони отговора на въпроса дали „Воля“ би се коалирала с ГЕРБ в случай на промяна в управляващата коалиция заради Обединените патриотите. Депутатът заяви още, че от „Воля“ са готови да направят референдум за всички сделки, за които се харчат „страшно много пари“.