25.03.2019

Юлиан Ангелов: За нас е важно да запазим обединението

Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на ВМРО. Това се случи по време на 7. редовен конгрес на партията. Другата голяма новина от уикенда – възможен е вариант „Обединените патриоти“ да се явят заедно на евроизборите. Това вече зависи от третия партньор в малката коалиция – НФСБ, чийто лидер, Валери Симеонов, не присъства на конгреса. За предстоящия вот разговаряхме с Юлиан Ангелов, председател на предизборния щаб на ВМРО и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“.

Юлиан Ангелов посочи, че от ВМРО са взели своето решение и водят подготовка за самостоятелно явяване на тези европейски избори, създали са своите щабове, имат водач на листата в лицето на г-н Ангел Джамбазки. Той обаче декларира, че ВМРО иска да бъде запазена формулата „Обединени патриоти“ и да участват заедно с останалите две партии, за да покажат единство.

Юлиан Ангелов: Данните, с които разполагаме от различни агенции, с които сме работили, показват ясно и категорично, че г-н Джамбазки както и да се яви – влиза в Европарламента. За нас е важно да запазим обединението и да покажем на българското общество, че въпреки и проблемите, и дрязгите между трите формации, все пак е нормално българите да намерят общия път.

Вижте целия разговор във видеото.