22.05.2019

Александър Томов поиска разкриване на всички сделки, ощетили държавата

Пред симпатизанти във Варна водачът на листата на „Движение Заедно“ за евроизборите Александър Томов поиска разкриване на всички сделки, ощетили държавата. Той заяви, че корупцията по високите етажи на властта е лишила българите от основни предимства, достъпни за останалите европейци.

Проф: Александър Томов, водач на листата на „Движение Заедно“ за ЕП: Вчера, след 25-хиляден митгинг във Виена, австрийското правителство подаде оставка. За една корупционна практика в един запис. В България вчера бяха разкрити за пореден път крупни корупционни сделки, в които участва българският премиер, а преди него – седем министри и зам.-министри загубиха работата си заради корупция. Но оставки няма.

Александър Томов изтъкна, че в листата на „Движение Заедно“ има признати експерти в областта на европейската политика. Един от тях е проф. Динко Динков. Той подчерта, че трябва да се търси отговорност от хората, злоупотребили с европейски средства. Представена беше книгата „България в еврозоната – нов етап и нови предизвикателства“, чиито автори са сред кандидатите в листата на коалицията.

Репортер: Н. Сутрева
Оператор: Християн Кръстев