30.04.2019

Ангел Джамбазки се срещна със Синдиката на служителите в МВР

Водачът на листата на „ВМРО-Българско национално движение“ за евроизборите Ангел Джамбазки се срещна днес с представители на Синдиката на служителите в МВР по тяхна покана. От синдиката настояват да стартира програма за въвеждане на европейски стандарти за униформено облекло, оборудване и обучение на полицаите в страните от Европейския съюз.

Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО-БНД за изборите за Европейски парламент: „Българските служители, полицейски служители заслужават възможно най-доброто обучение и екипировка. В годините на прехода и униформите, и екипировката бяха системно подценявани, което няма добър ефект. Нашето убеждение е, че българското общество има нужда от уважавана, подготвена полиция, която да бъде способна да налага ред на цялата територия на страната, особено в последните години, когато зачестяват нападенията над полицейски служители.“

В рамките на следващия мандат ще работим за създаване на общ европейски регламент за еднакви стандарти за полицейска екипировка, обеща на синдикалистите Ангел Джамбазки.

Репортер: Елиана Димитрова

Оператор: Асен Йорданов