15.05.2019

Ангел Джамбазки заяви, че e важно да бъдат защитени интересите на България в европарламента

На среща в Червен бряг водачът на листата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки заяви, че e  важно да бъдат защитени интересите на България в европарламента. Кандидатът за евродепутат се обяви за прекратяване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз и коментира изявление на турския посланик в деня на Светите братя Кирил и Методий.

Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО-БНД за ЕП: И в този ден нахалникът посланик на Турция излиза и казва: Абе, вие трябва да учите турски задължително“. Не на един ден по-рано, не на един ден по-късно, точно на този ден. Не е случайно. Това е поредната турска провокация. Турция обича да мери температурата на българското общество. Турция обича да намира тези, които се продават за пари, които да говорят, че няма турско робство, че едва ли не, е имало съжителство. Не, нищо подобно не е имало и това е нашата позиция на ВМРО в националния, в местния и в Европейския парламент.

От ВМРО припомниха, че Джамбазки е на шесто място по активност сред всички членове на европарламента и призоваха да се гласува с номер 3 в бюлетината.