12.05.2019

Мария Габриел: На тези избори ние казваме „не“ на езика на омразата!

Пред жители на Благоевград водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел каза, че те знаят да отстояват националния интерес в Европа и да защитават България. Габриел допълни, че Европа е изправена на кръстопът.

Мария Габриел: На тези избори ние казваме „не“ на езика на омразата. „Не“ на конфронтацията, но „да“ на диалога, „да“ на сътрудничеството. Това е, което правим във всекидневната ни работа и което ще продължим да правим в следващия европейски парламент. Защитавали сме България и ще продължим да го правим от Шенген до пакета „Макрон“. От земеделската политика до новата програма на ЕС по мое предложение „Цифрова Европа“ с бюджет от 9 милиарда евро.

Габриел заяви, че евродепутатите на ГЕРБ са защитили достоен и силен бюджет за България в следващия програмен период. Ще продължат да отстояват мястото на младите, както и развитието на селските райони.

Мария Габриел: Ще продължим всички заедно да казваме, че с много работа и отговорност на всеки един от нас можем да се справим със следващите предизвикателства. Това е Европа, която искаме. Европа, в която България има водеща и активна роля.

Габриел призова за висока избирателна активност на 26 май и заяви, че ГЕРБ знае как да отстоява приоритетите на страната ни, за да може България да има водеща и активна роля.