21.05.2019

Проф. Боян Дуранкев: Битката е за бъдещето на нашите деца и внуци

Водачът на листата на „Коалиция за България“ за европарламента проф. Боян Дуранкев изложи основните тези на предизборната платформа на коалицията пред студенти и преподаватели в Бургаския свободен университет. Той обяви, че техните депутати ще водят борба в Европейския парламент за световен и европейски мир. Професор Дуранкев заяви, че са против санкциите и против участие на България и другите европейски страни във военни действия на чужди територии.

Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ за ЕП: Ще инициираме референдум за недопускане на ядрени оръжия и за неразполагане на повече чужди бази на територията на Европейския съюз. Второто обаче, което има пряко отношение към България, е постигането на догонващо социално-икономическо развитие до 2025 година за България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, страните, които най-много пострадаха от прехода. Така че битката ни е за България, а всъщност битката е за бъдещето на нашите деца и внуци.

От „Коалиция за България“ ще се борят за правилото „за равен труд-равни заплати“ в Европейския съюз. Проф. Дуранкев заяви, че промяната ще дойде с избора на депутатите от тяхната коалиция за Европейския парламент и призова да се гласува с бюлетина №10.

Автори: Веселин Григоров и Елена Стойчева