03.05.2019

С родопска песен посрещнаха в Смолян водача на листата на „БСП за България“ Елена Йончева

С родопска песен посрещнаха в Смолян водача на листата на „БСП за България“ Елена Йончева. Пред избирателите Йончева заяви, че най-големият проблем на страната ни е корупцията. Припомни, че левицата е подавала множество сигнали за това в прокуратурата.

Елена Йончева,водач на листата на „БСП за България“ за ЕП: Днес прокуратурата излезе със съобщение по повод на поредния сигнал, който сме внесли – „Ало, Банов съм“, в който един министър на културата в качеството си на заместник-министър, господин Банов, опрощава на една фирма 700 хиляди лева, като дава нареждне да бъдат фалшифицирани документи. Прокуратурата не дава ясен знак дали възнамерява да разследва тази афера – „Ало, Банов съм“.

Йончева допълни, че на първа инстанция прокуратурата дори е отказала да образува досъдебно производство.

Елена Йончева: Ние обжалвахме и предоставихме на прокуратурата оригиналния звуков файл и допълнително документи. И не искаме да повярваме, че прокуратурата ще замете този случай отново.

Елена Йончева цитира доклад на Европейската комисия, според който:

Елена Йончева: Разследвания за корупция на видни политически личности, две трети от тези сигнали не стигат до разследващите органи.кои са тези видни политически личности? Ами това са тези от управляващите, които всеки ден гледаме на телевизионния екран.

Елена Йончева изрази увереност, че левицата ще спечели на евроизборите и с това в България ще започне промяна.

Автори: Величка Петкова, Костадин Георгиев