13.05.2019

Сергей Станишев се срещна в Шумен с представители на малкия и средния бизнес

Кандидатът за Европейския парламент от листата на „БСП за България“ Сергей Станишев се срещна днес в Шумен с представители на малкия и средния бизнес. Той се обяви за нова политика за развитието на икономиката в страната ни.

„Натискът върху бизнеса трябва да бъде спрян. Периодът 2001-2009 година бяха най-добри в икономическото развитие на България. Имаше благоприятна външна конюнктура. Имаше перспектива, а след това и членството в ЕС, които създаваха друга среда и настроение, и очакване на пазара и сред хората, но имаше място под слънцето за всеки„, каза президентът на ПЕС.

Станишев подчерта, че това е било политика по времето на управление на НДСВ, а също и на неговия кабинет, след това е настъпил обратен процес.

Вие самите сте свидетели на маса ненужни регулации, натиск, които понякога се използват и като политически бухалки и инструменти. Защото всяка една фирма може да бъде смазана от проверки, знаете го много добре, това трябва много ясно да се регламентира, да се опрости и да няма политизиране на този процес. Това е първото условие за успешно развитие на страната„, коментира Сергей Станишев.

Според Станишев демографското състояние на страната ни е отчайващо. За решаването на този проблем е необходима цялостна политика, а не частични мерки. Левите премиери в Европейския съюз и Франс Тимерманс подкрепиха кампанията на Станишев в клип.