06.05.2019

Среща на кандидати за евродепутати от ГЕРБ с жители на Банкя

Кандидати за евродепутати от ГЕРБ се срещнаха с жители на Банкя. Пред тях водачът на листата Мария Габриел подчерта, че теми като Шенген, премахването на двойния стандарт и нова дунавска стратегия са национални и по тях трябва да се обединят всички български представители в Европейския парламент.

Мария Габриел, водач на листата за евродепутати на ПП ГЕРБ: Когато става въпрос за защита на националния интерес в Европейския парламент в Европа, всички можем да се изправим като един и да направим така, че мястото на България да бъде достойно защитено и това, което отстояваме там като политики, да носи полза на българите.

Потенциалът и развитието на всяко населено място ще бъде в центъра на вниманието за евродепутатите от ГЕРБ, обясни кандидатът за място в Европейския парламент Лиляна Павлова. Тя обеща да се насочат усилия Банкя да се развива като водещ курорт в балнеотуризма.

Лиляна Павлова, кандидат за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ: Да насочим европейско финансиране по линия на регионално развитие и фондовете за Регионална политика за продължаване инвестициите в инфраструктура, ВиК инфраструктура и благоустрояване на района, за да може той да бъде привлекателен.

Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ обещават още да отстояват и интересите на пчеларския бранш.

Мария Габриел, водач на листата за евродепутати на ПП ГЕРБ: За пчеларите в Банкя. 10 години знаят, че имат неизменната им подкрепа. Искам да им благодаря, защото това са хората, благодарение на чийто труд от храната до плодовете и зеленчуците, цялата хранителна варига успяваме да я имаме такава, каквото е.

Кандидатите за евродепутати поздравиха хората по повод Гергьовден и им пожелаха здраве и храброст.

Репортер: Иво Никодимов
Оператор: Анатоли Грозданов