17.05.2019

Водачът на листата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки се срещна с обществеността в Русе

Водачът на листата на „ВМРО-Българско национално движение“ за Европарламента Ангел Джамбазки заяви на среща с обществеността в Русе, че основната му кауза е да продължи да отстоява българските интереси.

Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО-БНД за ЕП: „Ние от ВМРО браним България и ще продължим да го правим. Пет години се старахме да не допуснем поражения върху българската икономика. Старахме се да не допуснем това 500 хиляди човека да бъдат емигранти отново. Ние казваме, че градът на Ангел Кънчев и държавата ни на 1 300 години има своята култура, цивилизация и ние няма да се съгласим да бъдем втора ръка и втора категория хора.“

Вторият в листата на ВМРО за евроизборите – русенецът Юлиан Ангелов, се ангажира да работи за равен шанс за развитие на всички области в страната – въпрос от особено значение именно за Северна България.

Юлиан Ангелов, кандидат-депутат от листата на ВМРО-БНД за ЕП: „Аз като русенец в Европейския парламент именно това ще защитавам, да може всички региони да ползват средства и да се развиват равномерно. Това е основната цел, която съм си поставил, именно да има правилно и равно разпределение на средствата в регионите в България, за да може всички хора да живеят нормално, да живеят по начина, който живеят в другите европейски държави.“

На срещата в Русе бяха представени и други кандидати в листата на ВМРО за евроизборите, в която влиза още един русенец – общинският съветник Иво Пазарджиев, както и обществениците Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков. Те призоваха русенци на 26 май да изберат хората, които ще защитават българщината в Европа с номер три в интегралната бюлетина.

Репортер: Андрей Кючуков

Оператор: Николай Лазаров